23. lokakuuta 2014

Kaikkia ei vaan kiinnosta


Kuva: Steven Shorrock
 Päädyin aamulla Twitterissä keskustelemaan Jari Sarasvuon kanssa viestinnästä: sinun viestisi ei ole kaikille tärkeä. En voinut välttyä liittämästä sitä heti fanitus-kontekstiin. On edelleen aika rankkaa huomata, että vaikka fanitus on mulle rakkaus ja sydämenasia, se ei ole sitä todellakaan kaikille. Moni ei ymmärrä jatkuvan keikoilla juoksemisen pointtia tai pitää fanilahjojen ostamista vain rahojen tuhlaamisena.

Myös tämän blogin lukijamäärät ovat erittäin marginaaliset ja siksi arvostankin teistä jokaista yksilönä valtavasti. Jokainen lukukerta tai kommentti tuottaa suunnatonta iloa. Oman seikkailunsa dokumentoiminen on myös itsessään erittäin hauskaa ja opettavaistakin, mutta on kiva huomata että näitä lukee joku muukin.

Yksi maailmatuskavaihde laitetaan lisää, kun puhutaan idoleista: ei mun fanitus heitä kohtaan ole lainkaan niin olennaista heille kuin se on mulle. Toivottavasti kivaa ja miellyttävää, mutta ei yhtä intohimoista kuin suhtautumiseni heihin. Jokainen tekemiseni tai fanitusajatukseni ei todennäköisesti kiinnosta heitä, vaikka niitä auliisti heille tuputankin. Omassa innostuksessani ja epävarmuudessani en muista ajatella asioita heidän kannaltaan.

Vaikka muiden ihmisten kiinnostus fanitushöpinöitäni kohtaan on kapeaa, se ei suinkaan vähennä mun oikeutta innostua. Mä saan saada fanityttökohtauksia (hysteriaa ja tavarat tippuvat käsistä) idoleideni edessä tai tuntea "fanitusangstia, kun muut irvailevat tai idoleiden huomiota joutuu kerjäämään liikaa. Tunne on yhtä oikeutettu kuin heidän kiinnostumattomuutensakin. Katsomme asioita eri perspektiivistä: välillä ristiriidassa ja välillä tarjoten toisillemme lisää ymmärrystä.

Tässä nopea ajatukseni, palatkaamme asiaan Mururockin yhteydessä. Lupaan olla siellä yhtä fanityttö kuin aina ennenkin. Yritän silti muistaa, että kaikkia ei vaan kiinnosta.

Fanityttö Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti