25. maaliskuuta 2014

Maija Vilkkumaa Käpylän kirjastossa 25.3.2014

Tavallinen, jokseenkin surkea, tiistai muuttui ihanaksi fanituskohtaamiseksi yhden Facebook-ilmoituksen avulla: Maija Vilkkumaa tänään Käpylän kirjastossa klo 18! Mulla sattui olemaan juuri sopivasti vapaailta kaikesta muusta, joten taksi alle ja matkaan. Vähän ensin emmin, että kuinka monta fanitusjuttua voi tunkea samalle viikolle. Näköjään vähintään kolme, ja lisää mahtuu kyllä!

Arkailin ensin myös yksin lähtemistä, mutta saapuessani viimeminuutilla paikalle ja nähdessäni Maijan iloisen tervehdyksen tajusin tulleeni juuri siihen paikkaan, jossa haluan tiistai-iltani viettää. Siihen hetkeen ei tarvittu avustajia tai edes ystäviä. Fanitytön täytyi ainoastaan ottaa mukava asento tuolissa ja avata korvansa. Idolinsa kivoja höpinöitä kuunnellessa on ihnmisen hyvä olla.

"Höpinöillä" tarkoitetaan tässä tapauksessa puhetta Maijan Nainen katolla -romaanista sekä kirjallisuudesta ja ihmisistä yleensä. Tottakai tämä Maijan esikoiskirja on moneen kertaan luettu ja teemat siltä osin ns. "tuttua kauraa" ja tällä kertaa olisikin ollut mahdollisuus syventyä tarkemmin itselleni vieraisiin scifi-kirjallisuuden ja kvanttifysiikan maailmoihin, mutta sen sijaan keskityin imemään idolini energiasta kaiken positiivisuuden itseeni.

En todennäköisesti muista puoliakaan, mistä kirjailijatapaamisessa puhuttiin, mutta muistan sen fiiliksen, joka Maijan olemuksesta välittyi: on olemassa erilaisia elämänkohtaloita ja -valintoja ja ne kaikki on ihan ok. Ihmissuhdesotkujen keskellä tuskailevalle fanitytölle tuo muistutus oli erittäin osuva ja aiheellinen. Joskus sitä on ihmisille, eikä vähiten itselleen, vähän turhankin armoton.

Varsinaisen esiintymisosuuden jälkeen Maijalla oli ilokseni aikaa jäädä vaihtamaan muutama ajatus kanssani. Voin taata, että se muutaman minuutin keskustelu oli mulle tehokkaampaa terapiaa kuin kymmenen käyntiä ammattiauttajalla. Oli ihanaa tuntea itsensä arvostetuksi ja kaivatuksi huolimatta siitä, kuinka vaikea ja joskus jopa aivan mahdoton osaan olla.

Puhuttiin muunmuassa tästä blogista ja sain myös vastauksen pari tekstiä sitten mieltäni jäytäneeseen "Voinko kirjoittaa aiheesta x?" -ongelmaan. Lupa tuli, joten nyt voin paljastaa aiheen x olleen pariskunnan fanittamisen erityispiirteet. Palaan siihen, kunhan keikkareissuiltani kotiudun ja saan päällimmäiset fiilikset niistä purettua.

Jos Maija satut lukemaan tätä: Kiitos.<3 Ja Tallinnan-lautta on ihana!

Fanityttö Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti