21. maaliskuuta 2015

Pop'n' Rollia!

Maija ja Mikko keikalla ajalta, jolloin Mikollakin oli vielä hiukset. Kuva: Georg Mayer
Viime viikonloppu meni fanitusrintamalla tällä kertaa television ääressä: Suomessa tehdään nyt loistavaa musaviihdettä! Lauantaihin Kingin ja SuomiLOVEn jättämää aukkoa paikkaamaan on saatu Pop'n' Roll: Jenni Pääskysaaren luotsaama musiikkiaiheinen tieto- ja improvisaatiokilpailu, jossa vakiopanelisteina nähdään Mikko Kuustonen ja Jaakko Saariluoma.

Ensimmäisessä jaksossa oli ilokseni vieraana Mikko Von Hertzenin lisäksi ihana Maija Vilkkumaa. Sillä naisella on uskomaton kyky asetella sanansa niin hauskasti ja samalla kärkevästi, että olin monesti tukehtumiskuoleman partaalla. Ohjelmassa palattiin myös Maijan nuoruuden tyttöbändin Tarharyhmän aikoihin. Olin itse 90-luvun alkupuolella liian nuori ymmärtääkseni musiikista vielä mitään, mutta Maijan 10+10 -juhlakiertueen aikoihin ( vuonna 2009) ihastuin Tarharyhmän pirteään mimmienergiaan. Bändissä oli mukana Maijan lisäksi näyttelijänä sittemmin tunnettu Minna Haapkylä, nuortenohjelma Buusterin juontaja Isa-Erika Lehto ja Nöksy Niiniluoto.

Pop'n' Rollia katsoessa fanitytön korvaan häiritsevintä oli toisen joukkueen kokoonpano: Jenni Pääskysaaren suusta kuului jatkuvasti "Maija ja Mikko" (Vilkkumaa ja Kuustonen), vaikkei Kososta näkynyt mailla halmeilla. Siis ennen viimeistä varttia, sillä eihän tällä hetkellä ole suomalaista musiikkiohjelmaa, jossa kitarassa ei olisi Mikko Kosonen.

 Tälläkin kertaa Maijan tiimi (ja Jaakonkin lopulta) käytti avoimesti sukulaisuutta (Maija ja Mikko ovat naimisissa) biisi-improvisaatiotehtävässä hyväksi ja säestys oli priimaa. Lisäpisteet siitä, ettei parisuhdetta yritetty takavuosien tavoin enää pitää piilossa vaan asiasta laskettiin leikkiä avoimesti. Fanityttökommenttina lisättäköön, että onhan ne nyt ihan hillittömän söpöjä yhdessä, niin television välityksellä kuin livenäkin.

Suunnittelin ensin bloggaavani Tähdet tähdet -ohjelmasta tähän perään, mutta satuin voittamaan liput huomiseen livelähetykseen. Palatkaamme asiaan siis alkuviikosta, lupaan kertoa kaikki mehukkaimmat yksityiskohdat! Katsokaa tänään Pop'n'Roll ja huomenna Tähdet tähdet, ne on mahtavia!

Fanityttö Heidi

1 kommentti:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

    VastaaPoista